Rólunk
Szolgáltatásaink
Óratípusok
Órarend
Árlista
Oktatóink
Elérhetőség
Partnereink

 

Handzó Csilla

Pilates: A Pilates –módszer a test nyújtására, megerősítésére és tónusba hozására a Joseph Pilates által kidolgozott gyakorlatsorok összessége. A keleti és nyugati filozófiák ötvözésével a Pilates-módszer az erőközpontra összpontosítva erősíti és nyújtja az egész testet.

Ez a rendszer a nyújtást és erősítést a légzéssel és koordinációval kombinálja a test egyensúlyának kialakítására. A kisebb izomcsoportokat összhangba hozza a felületi izmokkal. Minden gyakorlatot csak kevésszer ismétel, hogy folyamatosan ébren tartsa az elme figyelmét. A gyakorlatok hozzáigazíthatók mindenki egyéni igényeihez. Folyamatos gyakorlása mellett az egész test megváltozik: javul a testtartás, az izmok hosszabbá, szálkásabbá válnak.

„Az ember igazi természete isteni és erős.
Ami gyengeség van benne, az téves hit, hibás gondolat, és hamis érzés.
Az erőt egyrészt magaddal hoztad, másrészt jó gondolatokkal,
igaz hittel és megfelelő lelki és testi gyakorlatokkal növelheted is.”

A mozgás már gyermekkoromtól aktív részét képezi az életemnek. Szüleim sokféle sporttal megismerkedtettek. 10 éves koromban kezdtem el szinkronkorcsolyázni és ez a sport innentől kezdve nem engedett el magától. 11 évesen 7 éven keresztül jártam a csapatommal versenyekre, ahol szép eredményeket értünk el. A csapatsport a küzdésen és a sportszereteten kívül megtanított a csapatban való együttműködésre, magas fokú precizitásra és az egymáshoz való alkalmazkodásra is.

 A felnőtté válás és egyetemi tanulmányaim mellet már nem tudtam a versenyzésnek megfelelő heti akár 30 órát is edzésre fordítna. Váltanom kellett. A mozgás lételemem, ezt tudtam. Leállásról szó sem lehetett. Először fitness termekben vezettem le a felgyülemlett energiáimat. Minden ott fellelhető mozgásformát kipróbáltam, megismertem. A pilates mozgáskultúrája adta vissza számomra a megszokott és kedvelt precíz, pontos mozgásokat. Pár alkalom után már ki is alakult a „szerelem”. Egy idő után éreztem, ez lesz a hivatásom. 2008-ban szereztem meg a pilates oktatóihoz szükséges aerobik oktatói képesítést, majd ugyanebben az évben pilates oktató is lettem.

2009 elejétől oktatom folyamatosan a pilates filozófiát. Magam és vendégeim minél magasabb szintre való fejlesztésére törekszem. Ennek eléréséhez nagyon fontosnak tartom a vendégeimmel kialakított kapcsolatot. Minden vélemény fontos, minden felmerülő kérdésre van válasz. Óráimon a testedzés és testtudat tanítása mellett fontosnak tartom, hogy olyan környezetet alakítsunk ki egymásnak, ahol felszabadultnak, boldognak érezheti magát mindenki.

 

 

< vissza az előző oldalra